Italiaanse bond speelt in op herhaling 'Parma-scenario'

26 maart 2015, 23:37

De Italiaanse voetbalbond FIGC heeft maatregelen genomen om te voorkomen dat clubs nog tijdens het seizoen failliet kunnen gaan. Hiermee wordt een toekomstig 'Parma-scenario' voorkomen. De ploeg uit de regio Emilia-Romagna werd vorige week failliet verklaard, al kan de competitie wel afgemaakt worden omdat de andere Serie A-clubs vijf miljoen euro op tafel hebben gelegd.

Voortaan wordt voor de start van de competitie gekeken of alle clubs voldoende liquide middelen hebben om het seizoen af te kunnen maken. "Als het terugbrengen van het aantal clubs in de competitie tot achttien de moeder van alle hervormingen is, dan is dit de vader", reageert FIGC-voorzitter Carlo Tavecchio. "Italië zit al acht jaar in een recessie, dus voetbalclubs zijn veel inkomstenbronnen kwijtgeraakt en kampen daardoor met liquiditeitsproblemen. We kunnen dus twee dingen doen: of het systeem hervormen of wachten op nog meer problemen."

"Wij hebben ervoor gekozen om de patiënt te behandelen, om ervoor te zorgen dat zij niet dood zal gaan. Ik had een andere houding van de clubs verwacht, maar ze begrijpen de situatie", aldus Tavecchio. FIGC-directeur Michele Uva vult aan dat alle Serie A-clubs in 2018 een stabiele financiële basis zullen hebben. "Vanaf volgend jaar kunnen clubs alleen nieuwe spelers halen als zij de boeken in orde hebben. Je zal zien dat deze nieuwe regels nieuwe investeerders uit Italië en misschien ook wel uit het buitenland zullen trekken", besluit Uva.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen