Brazilië klopt Fransen: "Dit is geen wraak voor 1998"

27 maart 2015, 08:24

Brazilië boekte donderdag een fraai succesje, in een vriendschappelijke wedstrijd werd Frankrijk met 3-1 verslagen. Het duel vond plaats in het Stade de France, waar beide landen in 1998 de WK-finale afwerkten. Toen ging de zege naar de thuisploeg, met 3-0.

In de WK-finale van 1998 scoorde Zinedine Zidane twee keer voor Frankrijk, de zege leverde het land zijn eerste wereldtitel op. Van sportieve revanche voor die nederlaag wilde Neymar donderdag, na de oefenzege in het Stade de France, niets weten. "Dit is een historische stap voor ons, de manier waarop we deze partij hebben gewonnen stemt iedereen tevreden. Maar het is niet een kwestie van wraak, er is veel tijd verstreken sinds 1998. We wilden nu alleen deze wedstrijd winnen, met die WK-finale waren we helemaal niet bezig."

Toch erkent Neymar dat de prestigieuze zege zijn ploeg goed doet, zeker ook met het teleurstellend verlopen WK van 2014 in het achterhoofd. "We zijn onszelf ervan bewust dat we niet eeuwig met het hoofd omlaag kunnen lopen. We weten wat er gebeurd is, maar die pagina is omgeslagen. Sindsdien hebben we zeven goede wedstrijden gespeeld, daar moeten we ons aan vasthouden", vindt de aanvaller van FC Barcelona.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen