Huntelaar: "Persoonlijke klik met Van Persie was er nooit"

27 maart 2015, 08:51

De belangrijkste winst boekte Oranje de afgelopen maanden niet op, maar naast het veld. In aanloop naar de oefenwedstrijd tegen Mexico vond er, voor het eerst sinds jaren, een gesprek plaats tussen Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie. Dat onderhoud in Noordwijk heeft de onderlinge verstandhouding goed gedaan, laat de spits van Schalke 04 weten in AD Sportwereld. "Er is nu meer begrip", denkt hij.

Sinds de twee samen bij Oranje speelden, hadden Huntelaar en Van Persie nooit een dergelijk gesprek met zijn tweeën. Vier maanden geleden was het eindelijk zover, in het Huis ter Duin zaten beide spitsen samen aan de koffie. "Ja, dat is misschien wel een beetje raar ja. Op het veld spraken we heus wel, maar daarbuiten was de persoonlijke klik er gewoon nooit echt tussen ons. Dat heb je wel eens. Bij jullie op je werk gebeurt zoiets toch ook? Met de ene persoon ga je van nature wat gemakkelijker om dan met de ander", zegt Huntelaar.

Het gesprek was hoognodig, want in de wedstrijd tegen Kazachstan (3-1) kwam het op het veld tot een botsing tussen de twee. Huntelaar was boos dat Van Persie zelf op doel schoot en niet breed legde en liet dat in woord en gebaar duidelijk blijken, waarna de aanvoerder zijn teamgenoot in de media even op zijn plaats zette. Op initiatief van bondscoach Guus Hiddink vond daarna het gesprek plaats. "Ja, de bondscoach heeft daar wel een positieve rol in gespeeld", aldus Huntelaar. "En er is sindsdien wel wat veranderd tussen Robin en mij. Meer begrip, denk ik. We hebben ook tussendoor wel eens contact nu. Beetje ouwehoeren. Ditjes en datjes."

Dat de relatie tussen de twee aanvallers voorheen zo moeizaam was, komt volgens Huntelaar misschien wel omdat ze in veel aspecten op elkaar lijken. "Eigenwijs? Ja, dat mag je zo noemen. Bovendien zijn we in dezelfde maand geboren, met maar een paar dagen verschil. Dat kan een verklaring zijn. Maar je merkt dat het helpt door gewoon eens met elkaar te praten. Dan begrijp je elkaars manier van denken vanzelf beter."

Voor de interlands tegen Turkije en Spanje is Van Persie niet aanwezig in Noordwijk, hij is geblesseerd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen