Roda JC haalt Coolen binnen als technisch manager

27 maart 2015, 09:39

Louis Coolen is de nieuwe sterke man van Roda JC Kerkrade. De 63-jarige Coolen treedt als technisch manager en hoofd van de voetbalacademie in dienst bij de Limburgse Jupiler League-club. Het gaat in eerste instantie om een contract tot het eind van dit seizoen, dat ingaat per 1 april 2015.

Algemeen directeur Wim Collard is blij met de komst van Coolen, die tussen 2001 en 2005 als assistent-trainer werkzaam was in Kerkrade. "Het is voor ons al langere tijd de wens geweest om de technische kant van onze organisatie te versterken. Na het vertrek van Roland Vroomans zijn we met Louis in gesprek geraakt over de invulling van de rol als Hoofd Voetbalacademie", zegt hij op de website van zijn club.

"Gezien zijn opgedane ervaringen en expertise hebben we hem daarnaast ook bereid gevonden zijn rol uit te breiden in de ondersteuning op technisch vlak binnen de BVO.  Wij zijn dan ook blij dat we Louis voor deze positie hebben weten te strikken. Hij heeft een brok aan ervaring in de voetballerij en is bekend met de club Roda JC. Zijn komst is een zeer welkome versterking voor het voetbaltechnische kader van onze club."

In het verleden was Coolen hoofdtrainer van onder meer Helmond Sport en FC Eindhoven.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen