Frankrijk mist sterkhouders: "Niet achter verschuilen"

27 maart 2015, 11:22

Bondscoach Didier Deschamps verloor donderdag met het nationale elftal van Frankrijk met 1-3 van Brazilië in een vriendschappelijke interland. Het was de eerste keer dat Les Bleus onderuit gingen sinds het WK van afgelopen zomer in Brazilië, waar de kwartfinale bereikt werd. De Fransen ging nog wel aan de leiding in het Stade de France, maar Brazilië was uiteindelijk superieur.

Deschamps miste onder meer Paul Pogba, Yohan Cabaye en aanvoerder en doelman Hugo Lloris door blessures, maar dat wilde de coach niet als reden van de nederlaag aanwijzen. "Nee, daar wil ik me niet achter verschuilen", aldus de oefenmeester. "Dat zou onterecht zijn voor de jongens die wel speelden. Ze waren net zo gretig als de anderen. We moesten het opnemen tegen een geweldig Brazilië. We moeten toegeven dat zij gewoon veel kwaliteit hebben."

Karim Benzema baalt van de nederlaag tegen de Brazilianen. "Een verliespartij is nooit goed, het was een zware wedstrijd op een hoog niveau. Brazilië was beter dan wij, ook al wisten wij ook voor het nodige gevaar te zorgen. Gelukkig hebben we een wedstrijd op zondag om deze nederlaag mee weg te spoelen", aldus de spits van Real Madrid, die doelt op de oefeninterland tegen Denemarken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen