Drenthe: "Of ik populair ben? Geen idee, kom niet veel buiten"

27 maart 2015, 14:09

Sinds januari speelt Royston Drenthe voor het Turkse Erciyesspor en dat doet hij prima, de oud-speler van Feyenoord en Real Madrid scoorde al drie keer. Met zijn club gaat het iets minder, degradatie dreigt en de trainer werd deze week ontslagen. Een nieuwe coach is er nog niet, vertelt hij aan Helden Online.

"We hebben een belangrijke degradatiewedstrijd verloren, er is weer een trainer opgestapt. We wachten nu op een nieuwe trainer", vertelt hij. Echt druk maakt Drenthe zich niet over de merkwaardige situatie. "We hebben met de groep vandaag echt wel toppie getraind. En ik train veel voor mezelf in de gym. Ik krijg van mijn neef Michael Brunswijk videootjes doorgestuurd met oefeningen. Die voer ik zeer trouw uit mag ik wel zeggen."

Met zijn doelpunten heeft Drenthe bewezen van waarde te zijn voor zijn club. Of hij populair is bij de fans, weet hij niet. "Ze zaten er goed in, maar ik ben een teamspeler, zo zie ik mezelf althans, en met het team gaat het niet goed genoeg. Dus ik ben niet blij. En of ik populair ben, weet ik niet, want ik kom niet veel buiten."

Hoe lang hij bij Erciyesspor blijft, weet de 27-jarige Drenthe niet. Als de club degradeert naar het tweede niveau in Turkije, kan hij vertrekken. "Ik heb een clausule dat ik in dat geval transfervrij weg kan, maar daar denk ik niet aan. Ik wil erin blijven met Erciyesspor. We staan zeven punten van een veilige plaats en hebben nog negen wedstrijden te gaan. Dan snap je dat ik nergens anders mee bezig ben dan met mijn club, snap je."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen