Groep C: Spanje met minimale cijfers langs Oekraïne

Ger
27 maart 2015, 23:00   Bijgewerkt: 28 maart 2015, 00:39

Spanje heeft een zuinige overwinning in de EK-kwalificatie geboekt. De manschappen van keuzeheer Vicente del Bosque klopten Oekraïne voor eigen publiek met 1-0. Alvaro Morata werd matchwinner met zijn doelpunt na bijna een half uur spelen.

De Spanjaarden domineerden in Sevilla in de eerste helft. Het duurde echter even voordat het overwicht ook op het scorebord tot uitdrukking kwam. In de 28ste minuut was het dan toch raak. Koke speelde Morata aan en de spits prikte binnen. Vlak voor het rustsignaal kopte Sergio Ramos na een hoekschop van David Silva nog op de kruising. Oekraïne beet in de tweede helft meer van zich af. De bezoekers waren vooral via spelhervattingen gevaarlijk, maar de gelijkmaker bleef uit.

Tegenvaller voor Spanje was het uitvallen van Jordi Alba. De verdediger van FC Barcelona verliet tien minuten voor tijd het veld en werd afgelost door Juan Bernat van Bayern München. In overleg met de medische staf van diens club heeft bondscoach Del Bosque besloten om Alba vervroegd terug te sturen naar Catalonië. Hij ontbreekt zodoende dinsdag in de oefeninterland tegen het Nederlands elftal. Del Bosque kan in de Amsterdam ArenA ook niet beschikken over zijn geblesseerde spits Diego Costa.

Slowakije blijft kwalificatiegroep C aanvoeren na de vijde zege. De koploper, die ten opzichte van Spanje wel een wedstrijd meer speelde, was met 3-0 te sterk voor hekkensluiter Luxemburg. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Adam Nemec, Vladimir Weiss en Peter Pekarík scoorden.

Wit-Rusland wipte over Macedonië naar de vierde plaats. In een rechtstreeks duel werd met 1-2 gewonnen. Aleksandar Trajkovski zette Macedonië nog wel vroeg op voorsprong. Treffers van Timofey Kalachev en Sergey Kornilenko bezorgden Wit-Rusland alsnog de drie punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen