Groep G: Ibrahimovic helpt Zweden aan volle buit

Ger
27 maart 2015, 23:08   Bijgewerkt: 28 maart 2015, 00:33

Zlatan Ibrahimovic heeft Zweden een overwinning geschonken in de EK-kwalifcatiewedstrijd bij Moldavië: 0-2. De spits van Paris Saint Germain nam beide treffers voor zijn rekening. Vooral zijn openingsgoal was een bijzondere. De oud-Ajacied kopte een uittrap van keeper Ilie Cebanu in het doel.

De 0-1 vlak na rust was duidelijk een fout van de sluitpost, maar Ibrahimovic liet wel zijn klasse zien door de bal met zijn hoofd in de juiste richting te dirigeren. Pas in de slotfase viel ook het tweede doelpunt. Na een overtreding van Vadym Bolokhan op Emil Forsberg benutte Ibrahimovic de toegekende strafschop. Dankzij de verdiende overwinning op de hekkensluiter blijft Zweden in het spoor van koploper Oostenrijk. De achterstand is nog steeds vier punten.

Zweden sloot het duel met een mannetje minder af. In de extra tijd moest Andreas Granqvist, voormalig speler van FC Groningen, het veld verlaten na zijn tweede gele kaart van de avond. Ibrahimovic ontsnapte overigens aan een uitsluiting. De spits kreeg in de 65ste minuut geel en was het daar duidelijk niet mee eens. Hij ging opzichtig verhaal halen bij de arbitrage en mocht van geluk spreken dat hij niet direct zijn tweede geel incasseerde.

Oostenrijk boekte een simpele zege op Liechtenstein: 0-5. De ploeg van bondscoach Marcel Koller zat na ruim een kwartier al op rozen. Door treffers van Martin Harnik en Marc Janko (ex-FC Twente) stond het toen al 0-2. David Alaba voerde de score na de pauze verder op, waarmee hij zich revancheerde voor zijn gemiste strafschop eerder in de wedstrijd. Zlatko Junuzovic en Marko Arnautovic vonden daarna ook nog het net.

Het duel tussen Montenegro met Rusland werd al snel stilgelegd nadat de Russische doelman Igor Akinfeev een vuurpijl op zijn hoofd had gekregen. De wedstrijd ging ruim een half uur later alsnog verder, maar in de tweede helft liep het opnieuw uit de klauwen. Supporters gooiden allerlei voorwerpen op het veld, waarop de wedstrijd definitief werd gestaakt.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!