Besef bij Blind: "Dit is een cruciale wedstrijd"

28 maart 2015, 11:12

Daley Blind is zich bewust van het belang van de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Turkije van vanavond (zaterdag). De speler van Manchester United weet dat er gewonnen moet worden van de Turken, die twee punten minder hebben in Poule A van de EK-kwalificatie. "We weten wat er op het spel staat", zegt hij.

Blind meldde zich maandag bij Oranje en zag toen al het belang van de wedstrijd tegen Turkije. "Dat zit echt wel in het hoofd bij iedereen. Maandag bij het verzamelen proefde ik al het besef: er komt wéér een cruciale wedstrijd aan. Net als die voor de winter tegen Letland cruciaal was, ja", doelt Blind op de wedstrijd eind vorig jaar, waaraan bondscoach Guus Hiddink zijn lot verbond.

De oud-speler van Ajax meldde zich bij Oranje met de nodige opgedane ervaring in de Premier League. "Ik vind dat het bij mij persoonlijk redelijk gaat'', zegt hij over zijn eigen prestaties in het Algemeen Dagblad. "Er zijn moeilijke fases en wedstrijden geweest, maar ik ben nog nooit echt door een ondergrens gezakt. Thuis tegen Chelsea had ik het zwaar in mijn eerste Engelse topper, maar een week later tegen Manchester City kon ik goed mee."

Hij lijkt zich ogenschijnlijk makkelijk aan te passen bij de topclub in Engeland. Volgens hemzelf heeft dat te maken met het feit dat hij al veel Europese duels speelde met Ajax. "Net als dat ik niet te vroeg uit de Eredivisie ben weggegaan. 24 jaar is een leeftijd waarop je al het een en ander hebt meegemaakt", stelt Blind, die weet wat het verschil is tussen de Premier League en de Nederlandse competitie. "Het tempo is het grote verschil met de Eredivisie'', ziet hij. "Meer nog dan dat er nou zo'n enorm verschil is in kracht, wat je misschien verwacht. In Nederland heb je altijd fases dat het tempo omlaag gaat. Hier blijft elke club tot het eind gaan.''  

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen