De Jong twijfelt niet: "Oranje gaat het EK halen"

28 maart 2015, 15:06

Nederland staat er in Groep A van de EK-kwalificatie niet bepaald goed voor, maar Nigel de Jong is er desondanks zeker van dat Oranje acte de présence zal geven op het Europees Kampioenschap in Frankrijk van volgend jaar. "Hoe we het gaan doen interesseert me niet, maar ik durf wel te zeggen dat we het EK gaan halen", zegt de middenvelder van AC Milan tegen NUSport.nl.

De Jong beseft dat Oranje er niet geweldige voorstaat in de poule, door teleurstellende resultaten tegen Tsjechië en IJsland. "Het gaat natuurlijk wel iets anders dan in eerdere kwalificatiereeksen. Toen stonden vaak dik voor. Nu kunnen we ons geen misstap meer permitteren, maar daar is iedereen zich van bewust."

Nederland speelt vanavond (zaterdag) tegen de Turken, die vierde staan. "Turkije weet dat het bij verlies nagenoeg afgelopen is", zegt De Jong. "Ik verwacht daarom dat ze er vol opgaan. Een harde wedstrijd? Wel in de zin van een hoog tempo, maar omdat het een cruciale wedstrijd is wil niemand gek gaan doen en een rode kaart pakken."

Oranje kan niet beschikken over Robin van Persie en Arjen Robben. Met name het gemis van de speler van Bayern München doet zich voelen bij Nederland. "Het is een enorme aderlating", weet De Jong. "Wat Messi is voor Argentinië en Ronaldo voor Portugal, dat is Robben voor Nederland. Maar nu vertrouw ik op de spelers die er wel zijn. Ook zonder Robben blijft er voldoende kwaliteit over om Turkije te verslaan. We hebben een goede lichting die eraan zit te komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen