Van Marwijk: "Ga me bij GAE niet bemoeien met opstelling"

28 maart 2015, 16:04

Bert van Marwijk gaat er alles aan doen om Go Ahead Eagles in de Eredivisie te houden, maar de oud-bondscoach weigert hoofdcoach Dennis Demmers voor de voeten te lopen. Van Marwijk, aangesteld als klankbord bij de club, gaat puur een ondersteunende rol vervullen en zal ook niet op het trainingsveld staan, zo maakt hij duidelijk. "Dat doe ik niet meer", zegt de inmiddels 62-jarige Van Marwijk in het AD

De oud-bondscoach wil niet meer als hoofdcoach aan het werk. "Maar als een club waar ik iets mee heb, denkt dat ze mijn ervaring kunnen gebruiken, is dat wat anders. Over Go Ahead hoefde ik niet na te denken. Ik ga niet op het veld staan, ga niet op de bank zitten en ga me ook niet bemoeien met de opstelling en de tactiek. Het is puur een ondersteunende rol. Dat doe ik samen met René Eijkelkamp. Hij zal wel regelmatig op het veld staan."

De nog onervaren Demmers, de opvolger van de ontslagen Foeke Booy, ziet de hulp van het ervaren duo zitten. "Als hij er geen behoefte aan had gehad, was ik gewoon supporter op afstand gebleven", benadrukt Van Marwijk. "Maar hij wil dit zelf ook graag. Dat was voor mij een voorwaarde. Ik ga niet ergens binnenlopen als de trainer daar geen behoefte aan heeft. Go Ahead heeft Demmers aangesteld. De club en ik hebben vertrouwen in hem. Hij is verantwoordelijk en moet het doen. Ik ga hem niet voor de voeten lopen."

Go Ahead staat voorlaatste, met nog zes wedstrijden te gaan. "Erin blijven is het allerbelangrijkste, zeker met het oog op de toekomstplannen. Het wordt niet makkelijk", weet Van Marwijk.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen