'Conte denkt aan opstappen bij Italië na doodsbedreigingen'

28 maart 2015, 15:59   Bijgewerkt: 28 maart 2015, 16:32

Het is onrustig rondom de Italiaanse nationale ploeg. Bondscoach Antonio Conte is namelijk met dood bedreigd door supporters van Juventus. Zij geven de keuzeheer de schuld van de knieblessure van Claudio Marchisio, die op de loonlijst staat bij de club uit Turijn. Volgens Italiaanse media overweegt Conte, die volgens de voorzitter van de Italiaanse bond behoorlijk in paniek is, om op te stappen als eindverantwoordelijke van de nationale ploeg.

"Ik zag hem trillen vanochtend, hij is behoorlijk van streek", vertelt Carlo Tavecchio, voorzitter van de Italiaanse voetbalbond FIGC aan Italiaanse media. "Na alle consternatie heeft hij doodsbedreigingen gehad via sociale media. Hij voelt zich beschimpt om iets dat niet zijn schuld is. Wij staan achter hem", aldus Tavecchio, die geschrokken is van het nieuws. "Ik heb nog nooit zoveel woede richting een trainer gezien. Ik ben verbijsterd, we zullen onszelf verdedigen."

Fans van Juventus zijn boos omdat Marchisio geblesseerd raakte op de training van de ploeg van Italië. Zij stellen dat Conto de spelers te hard laat trainen en dat het daardoor misgegaan is met Marchisio. Aanvankelijk werd gemeld dat de middenvelder zijn kruisband gescheurd had, maar dat werd vanochtend (zaterdag) genuanceerd door Juventus. Over een paar dagen volgt er nieuw onderzoek naar de ernst van zijn kwetsuur.

Conte was drie jaar trainer van De Oude Dame, voordat hij afgelopen zomer een contract tekende als bondscoach. Hij werd met de Italiaanse grootmacht drie keer landskampioen.

Vanavond (zaterdag) speelt Italië in het kader van de EK-kwalificatie tegen Bulgarije. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen