"Spelers van Utrecht stijgen boven zichzelf uit tegen Ajax"

28 maart 2015, 16:43

Alje Schut is tijdelijk terug op vertrouwde bodem. De 34-jarige verdediger traint momenteel mee bij FC Utrecht, waarvoor hij tussen 1999 en 2012 speelde. Schut, die onder contract staat bij het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns, houdt zijn conditie op pijl bij de club uit de Domstad die in voorbereiding is op het duel met Ajax, die na de interlandonderbreking op de rol staat.

De ervaren verdediger weet dat de thuiswedstrijd tegen de Amsterdammers het duel van het jaar is voor Utrecht. "Ik vond het altijd heerlijk om tegen Ajax te spelen", zegt de routinier op de website van Utrecht. "Vooraf weet je dat je het op voetballend vlak moeilijk van ze kunt winnen. Het verschil moet je maken door strijd te leveren, fysiek te spelen. Dan kun je ze aftroeven."

"Het is nu de taak aan de jongens die al wat langer bij FC Utrecht rondlopen om de jongere gasten, zoals die Zweedse flankspeler (Kristoffer Peterson, red.), die Amerikaanse international (Rubio Rubin, red.) en de Franse spits (Sébastien Haller, red.) duidelijk te maken wat het inhoudt om thuis tegen Ajax te spelen en wat het voor de fans betekent. Al merken die gasten dat ook wel, hoor, als ze voor de wedstrijd de tunnel uitlopen. Spelers van FC Utrecht stijgen tegen Ajax vaak boven zichzelf uit, maar de supporters doen dat ook", vertelt Schut.

De centrale verdediger heeft het overigens prima naar zijn zin in Zuid-Afrika. "Het gaat prima met me. Ik voel me fysiek sterker dan ooit", zegt de geboren Utrechter. "Het lijkt erop dat ik de jaren aan het inhalen ben die ik vanwege knieblessures heb gemist."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen