Adu vindt in Finland elfde werkgever in elf jaar

28 maart 2015, 18:13

Globetrotter Freddy Adu heeft maar weer eens een nieuwe club gevonden. De 25-jarige Amerikaanse middenvelder, geboren in Ghana en ooit gezien als een groot talent, is neergestreken in Finland voor een avontuur bij KuPS Kuopio. Dat meldt de club die uitkomt in de Veikkausliiga, de hoogste voetbalafdeling van het Scandinavische land, zaterdag via Twitter.

Voor Adu is het zijn elfde werkgever in elf jaar. Hij debuteerde in eigen land bij DC United als prof en kwam daarna uit voor Real Salt Lake (VS), Benfica (Por), AS Monaco (Fra), Belenenses (Por), Aris Thessaloníki (Gri), Rizespor (Tur), Philadelphia Union (VS), Bahia (Bra) en Jagodina (Ser). Adu, die afgelopen zomer stageliep bij AZ zonder daar een contract af te dwingen, speelde tussen 2006 en 2011 zeventien interlands voor de VS en scoorde daarin twee keer.

KuPS werd vijf keer kampioen van Finland, al dateert de laatste landstitel al weer van 1976. In het afgelopen seizoen eindigde de ploeg op de zevende plaats in de hoogste Finse voetballiga.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen