Bazoer redt Oranje onder 19 in duel met Noorwegen

28 maart 2015, 19:07

Oranje onder 19 heeft in de tweede kwalificatiewedstrijd voor het EK van komende zomer in Griekenland gelijkgespeeld tegen Noorwegen. De ploeg van bondscoach Aron Winter kwam zaterdag in Assen niet verder dan 1-1 tegen de Scandinaviërs.

Morten Konradsen bracht Noorwegen na zes minuten in de tweede helft op voorsprong. Tien minuten voor tijd legde Ajacied Riechedly Bazoer de eindscore vast op 1-1. Diens clubgenoot Damian van Bruggen had tien minuten eerder een penalty gemist.

Nederland had zich bij winst op Noorwegen verzekerd van een ticket voor de Europese titelstrijd. Nu is de situatie zo dat Oranje de koppositie in de groep deelt met de Noren. Beide landen hebben vier punten en identieke doelcijfers (2-1). Servië, dat eerder deze week met 1-0 verloor van de Nederlandse talenten, staat derde met drie punten na een 3-1 overwinning op Zwitserland eerder op de dag. De Zwitsers hebben nul punten en zijn daarmee uitgeschakeld. Komende dinsdag, in de laatste speelronde van het kwalificatietoernooi in Nederland, speelt Nederland in Harkema tegen Zwitserland en is het Noorwegen - Servië in Assen. Alleen de groepswinnaar mag naar Griekenland.

Richairo Zivkovic zat tegen Noorwegen weer bij de selectie van Oranje onder 19, al kreeg hij geen speeltijd. De speler van Ajax was eerder deze week uit de selectie gezet omdat hij te laat was gekomen voor de wedstrijdbespreking tegen Servië.