Hiddink: "De absentie van Robben is moeilijk in te vullen"

28 maart 2015, 20:32

Bondscoach Guus Hiddink heeft gekozen voor Ibrahim Afellay als rechtsbuiten voor de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Turkije, vanavond in de Amsterdam ArenA (aftrap 20.45 uur). De speler van het Griekse Olympiakos moet samen met de andere vleugelaanvaller Memphis Depay spits Klaas-Jan Huntelaar van aanvoer voorzien.

Afellay krijgt van Hiddink de voorkeur boven Luciano Narsingh, Arjen Robben is net als Robin van Persie geblesseerd. "De absentie van Robben is moeilijk in te vullen. Daarvoor hadden we een aantal opties en uiteindelijk gaat Afellay nu spelen. Hij zal het anders invullen, durft een één-tegen-één-duel aan te gaan en heeft een goede assist. Met Depay hopen we aan de andere kant diepte te creëren. Daarnaast moet Georginio Wijnaldum vanaf het middenveld voor aansluiting zorgen", aldus Hiddink tegen de NOS. "We hebben geoefend met Afellay op deze positie en hij voelde zich er goed bij."

Voor de rol van verdedigende middenvelder heeft Hiddink gekozen voor Nigel de Jong in plaats van Jordy Clasie. "We missen routine voorin en Nigel moet de stuurman van deze ploeg zijn en het organiseren", verklaart de oefenmeester, die voor Daley Blind heeft gekozen als linksback in plaats van Jetro Willems. "Blind maakt een uitstekend seizoen door en ontwikkelt zich goed. Daarnaast is hij een mannetje dat het gevaar onderkent, want ik verwacht niet dat Turkije vol pressie op ons gaat zetten."

Eerder op de avond speelde koploper in de groep Tsjechië met 1-1 gelijk tegen Letland. Goed nieuws, weet ook Hiddink. "Je ziet hoe snel een winstpartij de situatie in de groep weer kan veranderen, maar het is nu aan ons om de eerste stap te zetten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen