Sneijder redt Oranje en Hiddink in blessuretijd

28 maart 2015, 22:48   Bijgewerkt: 28 maart 2015, 23:36

Op het nippertje is Oranje ontsnapt aan de derde nederlaag in deze EK-kwalificatiereeks. Thuis tegen Turkije maakte aanvoerder Wesley Sneijder pas in blessuretijd met een van richting veranderd schot gelijk (1-1). Hij voorkwam hiermee een nederlaag, maar niet dat de druk op bondscoach Guus Hiddink verder zal toenemen. Onder leiding van Hiddink heeft Oranje nu al vijf van zijn zeven wedstrijden niet weten te winnen.

De crisis was voorbij, zo verzekerde bondscoach Guus Hiddink zijn toehoorders toen hij vorige week zijn selectie voor de interlands tegen Turkije en Spanje bekendmaakte. Dat merkte hij naar eigen zeggen tijdens de vorige interlandperiode al, toen Oranje zich met een 6-0 overwinning op Letland revancheerde voor een 2-3 oefennederlaag tegen Mexico enkele dagen eerder. Toen al zag Hiddink dat Oranje op de goede weg was, zo sprak hij acht dagen geleden in Zeist. De vraag of hij zou opstappen als Oranje zou verliezen van Turkije, wuifde de oude trainer achteloos weg. Dat zou niet gebeuren, dat wist hij zeker.

Maar niets is zeker bij het Nederlands elftal, bleek ook in de eerste interland van 2015. De wedstrijd tegen de Turken bewees dat de crisis niet weg is, maar nadrukkelijker dan ooit boven de ploeg hangt. Zonder Robin van Persie en Arjen Robben leek Oranje nergens naar, op aanvoerder Wesley Sneijder na ontsteeg geen enkele speler in de ArenA de middelmaat. Oranje speelde als een ploeg zonder enige klasse.

Turkije had zo wat het wilde, namelijk een voorsprong, en beperkte zich in de tweede helft tot verdedigen. Dat ging de ploeg prima af, mede omdat Oranje bijzonder slordig speelde. Ontelbare passes kwamen niet aan en de spaarzame kansen die het kreeg, gingen er niet in. Zo had invaller Luciano Narsingh vlak na rust de 1-1 op zijn schoen, maar hij raakte de bal verkeerd.

Ook een andere invaller, Bas Dost, kon het tij niet keren voor Oranje. Met de lange spits van VfL Wolfsburg in de ploeg ging Nederland meer opportunistisch spelen en was het wachten en hopen op een moment waarop de bal goed zou vallen, maar dat gebeurde lange tijd niet. De beste kans in de slotfase was voor de derde invaller aan Nederlandse kant, Jetro Willems. De linksback schoot met zijn rechterbeen hoog over.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen