Hiddink: "We moeten niet te hoog van de toren blazen"

28 maart 2015, 23:27   Bijgewerkt: 28 maart 2015, 23:36

Guus Hiddink trok na de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Turkije, die voor eigen publiek in de Amsterdam ArenA door een late goal van Wesley Sneijder eindigde in een 1-1 gelijkspel, een pijnlijke maar duidelijke conclusie. "We moeten niet denken dat we de top van Europa zijn, want dat zijn we niet", zei de bondscoach tegen de NOS. "Anders zouden we te hoog van de toren blazen."

Met de suggestie dat Nederland afgelopen zomer, onder leiding van Louis van Gaal, wel derde werd op het WK in Brazilië kon Hiddink niet veel. "Dat is zeker waar, maar ik heb al vaker gezegd en laten schrijven dat je ook moet kijken naar de realiteit. Bovendien ontbraken Arjen Robben en Robin van Persie vandaag, dat scheelt toch een jasje."

Het Nederlands elftal maakte tegen Turkije een niet heel overtuigende indruk. Volgens Hiddink had dat ook met de kwaliteiten van de Turken te maken. "Turkije is geen slechte ploeg, ze staan te laag voor hun capaciteiten", aldus Hiddink, doelend op de 56ste plaats van zijn voormalige werkgever op de FIFA-ranglijst. Oranje staat vijfde in het mondiale klassement.

Bovendien was het wedstrijdverloop niet in het voordeel van zijn ploeg, aldus Hiddink. "Het was geen beste wedstrijd, slecht zelfs. Ze kregen één kans en toen stonden we met 0-1 achter. De mogelijkheden van daarvoor waren geen echte kansen, maar die hadden wij ook niet. En na de 0-1 weet ik wel hoe ze gaan spelen. Dan wordt het een muur", vervolgde de oefenmeester, die niet ontevreden was over de instelling van zijn elftal. "We hebben alles gegeven tot de laatste snik."

Nederland had goede zaken kunnen doen, aangezien Tsjechië eerder op de dag thuis tegen Letland niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Nu lijkt de derde plaats voorlopig het hoogst haalbare voor Oranje. Hiddink: "We hadden drie punten willen hebben, maar gezien de omstandigheden is het aan het einde van de rit wellicht een goed punt tegen een best sterk spelende Turkse ploeg. Of ik het nog aan de praat krijg? Natuurlijk, maar ik kan nog niet zeggen hoe. Maar er zullen dinsdag tegen Spanje wat mutaties gedaan worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen