EK ver weg voor Oranje: "Moeten resultaat gaan boeken"

28 maart 2015, 23:55

Een EK met 24 deelnemers leek, op voorhand, nauwelijks te missen voor Oranje. De kwalificatiegroep hoefde niet eens gewonnen te worden, ook plek twee was genoeg voor rechtstreekse plaatsing. En bij een derde plek was de deur naar Frankrijk ook nog niet dicht, dan volgt er namelijk een play-off. Deze play-off lijkt inmiddels het hoogst haalbare voor de nummer drie van het afgelopen wereldkampioenschap.

Thuis tegen Turkije stond Oranje lang met 0-1 achter, een resultaat dat de ploeg teruggeworpen zou hebben naar de vierde plek in de poule. Door een gelijkmaker in blessuretijd bleef dat Nederland bespaard, maar de situatie in de groep is nog altijd allesbehalve rooskleurig. De achterstand op Tsjechië en IJsland is groot, waardoor het voor Oranje heel moeilijk gaat worden om rechtstreekse plaatsing voor het EK af te dwingen.

"Of de play-offs het hoogst haalbare is? Dat weet ik niet. We moeten maar niet te ver vooruitkijken", vindt PSV'er Georginio Wijnaldum. "Eerst moeten we resultaat gaan boeken, dat is even het belangrijkste."

Dat het voor een land als Nederland een schande is om play-offs te moeten spelen, deert Klaas-Jan Huntelaar even niet. "Daar kijk ik niet naar. We willen ons kwalificeren, dat is het belangrijkste. Of het zo verder kan? Nou, het zal zeker beter moeten in de volgende wedstrijden. Daar moeten we ons op focussen. We moeten onze ogen niet sluiten voor de situatie. Naar de eerste plek in de groep kijken heeft voorlopig niet veel zin."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen