Groep F: Roemenië en Noord-Ierland boeken zege

29 maart 2015, 20:25   Bijgewerkt: 29 maart 2015, 23:20

Roemenië had zondag voor eigen publiek in Ploiesti moeite met de Faeroër Eilanden, maar pakte uiteindelijk wel drie punten en behoudt daardoor de koppositie in groep F van de voorronde voor Euro 2016. Nummer twee Noord-Ierland zegevierde eveneens, thuis werd Finland met 2-1 verslagen.

Claudiu Andrei Keserü was de matchwinner voor Roemenië tegen Faeroër. De aanvaller scoorde in de 21ste minuut in de rebound, nadat een vrije trap van Alexandru Maxim de paal had geraakt. Roemenië komt door de winst op dertien punten.

Achtervolger Noord-Ierland heeft er nu twaalf, na een 2-1 thuiszege op Finland. Kyle Lafferty was met twee doelpunten in de eerste helft in een tijdsbestek van vijf minuten het goudhaantje in Belfast. De speler van het Turkse Rizespor opende in de 33ste minuut met een volley uit de draai de score en kopte even later de 2-0 tegen de touwen. Berat Sadik redde in blessuretijd de eer voor de Finnen, bij wie Ajacied Niklas Moisander een basisplaats had en PEC Zwolle-speler Thomas Lam op de bank bleef, net als VVV-keeper Niki Mäenpää.

Hongarije speelde later op de avond in Boedapest met 0-0 gelijk tegen Griekenland. De Hongaren blijven derde met nu acht punten, de Grieken zijn met twee punten de hekkensluiter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen