Duitsers blij met zege: "Belang was enorm groot"

30 maart 2015, 08:11

Heel goed of attractief was het spel van wereldkampioen Duitsland in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Georgië niet te noemen. Maar het resultaat, 0-2, was prima te noemen. En dat was even het belangrijkste, vindt bondscoach Joachim Löw.

"Als je voor de aftrap naar de stand op de ranglijst gekeken had, wist je dat het belang van deze wedstrijd enorm groot was", zegt de bondscoach. Dat het voetbal van zijn team te wensen overliet, neemt hij voor lief. "Over de eerste helft ben ik redelijk tevreden, er waren toen een aantal redelijke combinaties richting het doel te zien. Daarna lieten we het wat lopen en hebben we meerdere kansen laten liggen."

Gevolgen had dat niet, want Duitsland leidde halverwege met 0-2 en hield die voorsprong vast. "Een belangrijke zege", weet ook keeper Manuel Neuer. "Vooral omdat we de kwalificatie niet goed gestart waren."

In de groep staat Duitsland nu derde, vlak achter Schotland en koploper Polen. Nummer vier Ierland, dat Polen op een gelijkspel (1-1) hield, heeft twee punten minder dan de regerend wereldkampioen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen