AZ bindt broertje van oud-Ajacied: "Absoluut interessant"

30 maart 2015, 21:34

AZ heeft maandag de samenwerking met Joël Donald verlengd. De achttienjarige spits van Jong AZ heeft een contract getekend dat hem tot de zomer van 2016 in Alkmaar houdt. De club heeft een optie om de verbintenis met twee jaar te verlengen. Dat melden de Alkmaarders op de officiële clubwebsite.

"Met dit contract willen we het vertrouwen uitspreken in Joël Donald", zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart over de jongeling. "Hij is een zeer doelgerichte spits. Naast zijn voetballende kwaliteiten is ook zijn mentaliteit te prijzen. We hopen dat Joël komend seizoen veel speelminuten gaat maken, zodat hij zich optimaal kan ontwikkelen. Qua potentie is hij absoluut een interessante speler voor het niveau dat wij bij AZ nastreven."

"Het is fijn dat de club vertrouwen in me heeft", voegt Donald toe. "Ik ben tijdens mijn contractperiode veel langdurig geblesseerd geweest, dus ik zat in een moeilijke situatie. Ik ben blij dat ik nu toch een kans krijg, dat geeft rust. Ik heb kennelijk toch iets laten zien. Het komende jaar wil ik sowieso fit blijven en alles eruit halen om mezelf en de club te tonen dat ik deze contractverlenging heb verdiend."

Donald is een spits, maar kan ook als aanvallende middenvelder spelen. Hij is al sinds 2007 lid van de jeugdopleiding van AZ en is het jongere broertje van Mitchell Donald, die eerder bij Ajax, Willem II en Roda JC speelde en momenteel onder contract staat bij het Russische Mordovia Saransk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen