Dolend Jong Oranje voor zesde maal op rij ten onder

30 maart 2015, 22:54   Bijgewerkt: 30 maart 2015, 23:20

De prestaties van Jong Oranje zijn weinig hoopgevend voor de toekomst van het Nederlandse voetbal. De nationale jeugdploeg liep maandagavond tegen haar zesde nederlaag op rij aan. Jong Frankrijk maakte in Sedan korte metten met de formatie van bondscoach Remy Reijnierse: 4-1. Voor de zeperd op Franse bodem waren achtereenvolgens Georgië (0-1), Slowakije (0-1), Portugal (0-2 en 5-4) en Duitsland (3-1) al te sterk.

Jong Oranje had helemaal niets in de melk te brokkelen in het Stade Louis Dugauguez, waar de Franse talenten al snel lieten zien dat zij de baas zouden zijn voor het eigen publiek. Het was dan ook geen verrassing dat Frankrijk binnen een kwartier op voorsprong kwam. Terence Kongolo veroorzaakte een strafschop en zag dat Yassine Benzia (Olympique Lyon) uiterst koel bleef. Nederland deed daarna wel iets terug, Tonny Vilhena schoot naast en Joris van Overeem raakte de paal.

Kenny Tete, Jeff Hardeveld, Clint Leemans en Sean Klaiber debuteerde nog bij Jong Oranje. Bij Jong Frankrijk verscheen FC Utrecht-spits Sébastien Haller als invaller binnen de lijnen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen