Kane in de basis bij Engeland: "Hij verdient zijn kans"

31 maart 2015, 08:30

Vier dagen na zijn succesvolle invalbeurt tegen Litouwen mag Harry Kane voor het eerst in de basis beginnen bij Engeland. De spits van Tottenham Hotspur vormt in de oefenwedstrijd tegen Italië een voorhoede met Wayne Rooney, zo verklapte bondscoach Roy Hodgson in aanloop naar het duel in Turijn.

"Harry verdient zijn kans", zei Hodgson over zijn besluit om Kane te laten starten. "Deze wedstrijd is voor een aantal spelers uit de selectie een mooie gelegenheid om te laten zien dat ze goed genoeg zijn."

In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen kwam Kane als invaller in de ploeg. In de eerste minuut van zijn invalbeurt wist hij al te scoren, de 21-jarige aanvaller kopte een voorzet bij de tweede paal binnen. "Hier heb ik van gedroomd. Het is momenteel nog een beetje onwerkelijk", sprak hij na afloop van dat duel. "Dit is het mooiste moment van mijn carrière. Het is al geweldig om je land te mogen vertegenwoordigen, maar scoren is helemaal super. Ik ben heel blij dat we gewonnen hebben. Hopelijk is dit de eerste van vele doelpunten."

Voor zijn club Tottenham scoorde Kane dit seizoen negentien keer in 26 competitiewedstrijden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen