'Mister AZ' trekt deur AFAS Stadion achter zich dicht

31 maart 2015, 09:51

De wegen van 'Mister AZ' en de Alkmaarse club scheiden. Michael Buskermolen vertrekt na dit seizoen uit het AFAS Stadion, de 43-jarige oud-speler gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dat meldt AZ op haar website. Buskermolen werkte sinds 2006 als jeugdcoach bij AZ, daarvoor stond hij achttien jaar als speler onder contract bij de Alkmaarders. Hij speelde in zijn carrière nooit voor een andere club.

"We willen Michael Buskermolen bedanken voor zijn inzet voor AZ", zegt Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart van AZ over het vertrek van Buskermolen, die door het leven gaat als 'Mister AZ'. "Eerst was hij als speler belangrijk voor de club, daarna heeft hij jarenlang bijgedragen aan de ontwikkeling van onze talenten. We wensen hem veel succes bij de nieuwe uitdagingen die de komende jaren op zijn pad komen."

Als speler kwam Buskermolen maar liefst 470 keer uit voor AZ, hij was goed voor 67 doelpunten. Als trainer had de oud-middenvelder onder meer AZ Onder 17, AZ Onder 15 en AZ Onder 14 onder zijn hoede.

Vorige week werd al bekend dat ook een andere oud-speler van AZ, Reinier Robbemond, vertrekt als jeugdcoach bij de Noord-Hollandse club. Ook hij gaf daarbij aan dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen