Geen Brits elftal op Spelen van 2016 in Rio

31 maart 2015, 11:59

In tegenstelling tot tijdens de Spelen van Londen neemt er in 2016 geen Brits voetbalelftal deel aan de Olympische Spelen. Een plan van de Engelse voetbalbond om opnieuw een Brits team samen te stellen is afgeschoten door de nationale bonden van Schotland, Wales en Noord-Ierland.

Schotland, Wales, Noord-Ierland en Engeland vormen samen Groot-Brittannië, maar zijn ieder afzonderlijk lid van de UEFA en FIFA. Voor de Spelen van 2012 in Londen maakten de vier nationale bonden een uitzondering en werd een gezamenlijk team gemaakt, maar een herhaling daarvan komt er volgend jaar in Rio de Janeiro niet. Een initiatief van de Engelse bond om opnieuw een Brits team te maken is afgeschoten door de collega's uit Schotland, Wales en Noord-Ierland. "Daar zijn we teleurgesteld over, gezien de fantastische mogelijkheden die er lagen", meldt de Engelse bond. "Ook was het goed geweest voor de beleving van de Spelen in onze landen."

Tijdens de Olympische Spelen van 2012 kwam 'Team GB' niet verder dan de kwartfinale, waarin Zuid-Korea na strafschoppen te sterk was. Het goud in Londen ging naar Mexico, Brazilië werd in de finale geklopt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen