Ajax voorlopig zonder geblesseerde Milik

31 maart 2015, 12:15   Bijgewerkt: 1 april 2015, 07:58

Zonder Arek Milik moet Ajax de komende weken de jacht op koploper PSV vervolgen. De Poolse spits heeft zijn buitenste knieband ernstig verrekt, zo heeft onderzoek uitgewezen. De 21-jarige aanvaller, dit seizoen goed voor elf doelpunten in de Eredivisie, is volgens zijn club 'enkele weken' uit de roulatie.

Milik liep de blessure aan zijn knie afgelopen zaterdag op, in de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Polen en Ierland (1-1). Dit gebeurde in de slotfase van de wedstrijd, na een onbesuisde actie van tegenstander James McClean. "Ik heb de herhaling gezien en het zag er heel eng uit. Mijn been doet pijn, de medische tests volgen dinsdag. Hopelijk komt alles goed", twitterde de aanvaller van Ajax een dag na de wedstrijd.

Uit de tests bleek dinsdag dat er geen ernstige schade is aan de knie van Milik, maar dat er wel sprake is van een ernstige verrekking aan zijn knieband. Hij mist sowieso de competitiewedstrijd van komende zondag tegen FC Utrecht, vrijwel zeker is hij een week later tegen Heracles Almelo ook niet van de partij.

Regerend landskampioen Ajax staat, met nog zes duels te gaan, acht punten achter koploper PSV. Ook de voorsprong op Feyenoord, dat op de derde plek staat in de Eredivisie, bedraagt acht punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen