Oranje met verwachte elf, negen wijzigingen bij Spanje

31 maart 2015, 19:59   Bijgewerkt: 31 maart 2015, 20:28

Bondscoach Guus Hiddink heeft woord gehouden: de bekritiseerde oefenmeester heeft voor de oefenwedstrijd tegen Spanje, vanavond in de Amsterdam ArenA (aftrap 20.45 uur) gekozen voor de opstelling die hij een dag eerder op de persconferentie al noemde.

In vergelijking met het EK-kwalificatieduel met Turkije van afgelopen zaterdag (1-1) zijn er vijf wijzigingen te zien bij de eerste elf van Oranje. Kenneth Vermeer, Daryl Janmaat, Jetro Willems, Luciano Narsingh en Davy Klaassen spelen in plaats van Jasper Cillessen, Gregory van der Wiel, Nigel de Jong, Georginio Wijnaldum en Ibrahim Afellay.

Vermeer staat onder de lat, met voor zich Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Willems. Daley Blind, tegen Turkije nog actief als linksback, speelt op het middenveld samen met basisdebutant Klaassen en Wesley Sneijder. In de voorhoede wordt Klaas-Jan Huntelaar geflankeerd door Narsingh en Memphis Depay. Tegen de Turken was Afellay nog de rechtsbuiten van Oranje.

Ten opzichte van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oekraïne (1-0 winst, vrijdag) is Spanje op maar liefst negen plaatsen gewijzigd. Bondscoach Vicente Del Bosque heeft alleen Gerard Piqué en Isco laten staan. Iker Casillas, Sergio Busquets, Sergio Ramos, Jordi Alba, David Silva, Koke, Juanfran, Andrés Iniesta en Alvaro Morata krijgen rust.

Opstellingen

Nederland: Vermeer; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Willems; Blind, Sneijder, Klaassen; Narsingh, Huntelaar, Depay

Spanje: De Gea; Carvajal, Albiol, Pique, Bernat; Cesc, Mario, Isco; Cazorla, Juanmi, Pedro

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen