Hiddink: "Ik wil achterin geen naïviteit zien tegen Spanje"

31 maart 2015, 20:31

Het gaat bondscoach Guus Hiddink vanavond in de oefenwedstrijd van Oranje tegen Spanje niet zozeer om het resultaat, maar vooral om de manier waarop zijn elftal voor de dag komt. De oefenmeester wil in de Amsterdam ArenA (aftrap 20.45 uur) een Nederlands elftal zien dat 'internationaal voetbal speelt'.

"Dus dat wil zeggen niets weggeven, ik wil achterin geen naïviteit zien", zei Hiddink voor de camera van SBS6. "Mijn avond is verder geslaagd als we een Oranje zien dat tegen een altijd sterk Spanje durft te voetballen en de controle heeft."

Het spel van het Nederlands elftal in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije van afgelopen zaterdag (1-1) was niet heel best. Zodoende kwam Hiddink verder onder vuur te liggen. "Of de kritiek mij raakt? Het klinkt flauw, maar ik lees heel weinig. Uiteindelijk zijn het keuzes die je maakt, maar ik ben ook een mens. Het kost veel energie, dat ontken ik niet. Al heb ik in de loop der jaren wel geleerd om er mee om te gaan en mijn eigen team af te schermen en dat we niet hongerig zijn naar wat er elke dag wordt gezegd. Anders raak je helemaal gefrustreerd."

Hiddink heeft voor het duel met Spanje gekozen voor Daley Blind als controleur op het middenveld in plaats van Nigel de Jong, die tegen Turkije nog aan de aftrap verscheen. Op de suggestie dat de Spanjaarden niet houden van een speler als De Jong, reageerde de bondscoach. "Daley heeft in Engeland geleerd om kort en venijnig te spelen, ik vind dat hij in een hoger ritme is gaan voetballen. Los van de tactiek kan hij die rol dus vertolken, hij is niet bang om te tackelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen