Winter: "Onze kwalificatie al met al meer dan verdiend"

31 maart 2015, 22:34

"Dit is natuurlijk super. De vreugde is heel groot", reageerde Oranje onder 19-coach Aron Winter tegenover KNVB-website OnsOranje.nl, nadat zijn ploeg zich had gekwalificeerd voor het EK van komende zomer in Griekenland. De Nederlandse talenten wonnen dinsdag in Harkema met 4-0 van Zwitserland en dwongen daarmee overtuigend een ticket voor de Europese titelstrijd af.

"We zijn zo'n negen maanden geleden gestart met de cyclus op weg naar het EK en hebben het uiteindelijk gered. Dat is een groot compliment waard voor de spelersgroep en de staf", aldus Winter. "We hadden het zaterdag tegen de Noren al kunnen beslissen, maar lieten dat na (1-1, red.). Onze kwalificatie is al met al meer dan verdiend."

Het EK wordt gespeeld tussen 6 en 19 juli en botst dus met de voorbereidingen van de Eredivisieclubs op het nieuwe seizoen, beseft Winter. "Ik zal gesprekken gaan voeren met de clubs en hen moeten overtuigen van het belang van het spelen van zo'n EK. Ik denk dat het alleen maar goed is voor de ontwikkeling van deze jongens", sprak hij hoopvol.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen