Italië speelt ondanks doelpunt Pellè gelijk tegen Engeland

31 maart 2015, 23:21   Bijgewerkt: 1 april 2015, 00:50

In het shirt van Southampton maakte Graziano Pellè in 2015 pas één doelpunt, maar dinsdag heeft hij bewezen dat hij het scoren tegen Engelse verdedigers nog niet verleerd is. De oud-spits van Feyenoord hielp Italië met een rake kopbal aan een 1-1 gelijkspel in de oefenwedstrijd tegen Engeland.

Pellè kopte in Turijn na 29 minuten raak uit een voorzet vanaf de linkerflank van verdediger Giorgio Chiellini. Daarmee tekende hij voor zijn tweede doelpunt voor de nationale ploeg van Italië, in pas zijn derde interland. Engeland was in de openingsfase dicht bij de 0-1 geweest, een van richting veranderd schot van Wayne Rooney eindigde tegen de lat.

In de tweede helft namen de Engelsen het Italiaanse doel opnieuw enkele keren onder vuur, maar de weer fitte Gianluigi Buffon - hij ontbrak zaterdag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije (2-2) wegens ziekte - hield de gastheer met een aantal reddingen op de been. Tien minuten voor tijd moest de keeper van Juventus in 'zijn' Juventus Stadium dan toch de gelijkmaker toestaan: Andros Townsend joeg de bal vanaf de rand van het penaltygebied tegen de touwen en tekende daarmee voor de 1-1 eindstand, al kwam Italië in de eindfase via Luca Antonelli (voorlangs) nog wel dicht bij de winnende goal.

Ook bij Oostenrijk - Bosnië-Herzegovina werd het 1-1 en kwam er een speler met een verleden in de Eredivisie op het scoreformulier. Voormalig FC Twente-speler Marc Janko bracht de thuisploeg in Wenen in de 35ste minuut op 1-0, Izet Hajrovic maakte vlak na rust gelijk. Ondrej Duda besliste met een goal in de vijftigste minuut de vriendschappelijke burenruzie tussen Slowakije en Tsjechië, uitgevochten in het Slowaakse Zilina.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen