De Vrij scoort weer tegen Spanje: "Voelde gelijk goed"

31 maart 2015, 23:34

Veel scoort Stefan de Vrij niet, maar als Spanje de tegenstander is kan de verdediger blijkbaar iets extra's. In de WK-wedstrijd tegen de Zuid-Europeanen maakte hij op 13 juni 2014 zijn eerste doelpunt in Oranje, dinsdag in de ArenA pikte hij wederom zijn goaltje mee. Het was zijn derde treffer in 27 interlands.

Hoewel de treffer in deze oefenwedstrijd minder belangrijk was dan die in Brazilië, was het doelpunt in de ArenA een stuk mooier dan driekwart jaar geleden. In Salvador werkte De Vrij de bal via zijn hoofd, knie en de paal over de lijn, ditmaal verdween zijn knappe kopstoot in één keer in de verre hoek.

In de mixed zone van de ArenA werd het doelpunt van De Vrij getoond op de tv-schermen, op het moment dat de verdediger zich meldde voor interviews. "Even kijken", sprak hij. Tevreden keek hij vervolgens naar zichzelf, hangend in de lucht. "Het was een lekkere bal om tegenaan te lopen, de voorzet was precies op maat", complimenteert hij aangever Wesley Sneijder. "Het voelde gelijk goed, toen ik de bal raakte."

De goal van De Vrij werkte bevrijdend, het hielp Oranje aan een knappe 2-0 zege op de Europees kampioen. "Van mij mogen we iedere week wel tegen Spanje spelen", grapt hij. "Wat deze zege zegt? Dat we goed kunnen voetballen. We hebben veel kritiek gekregen, soms ook terecht, nu hebben we laten zien dat we het nog wel kunnen. Natuurlijk is er opluchting. Als je kritiek krijgt, is het lekker als je het op zo'n manier laat zien."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen