Trotse Sneijder: "Dit zegt veel over ons karakter"

31 maart 2015, 23:46

Het contrast had bijna niet groter kunnen zijn. Drie dagen na de wanvertoning tegen Turkije speelde Oranje ineens 'ouderwets' goed, met name in de eerste helft. Spanje, nog altijd de regerend Europees kampioen, werd met 2-0 verslagen. Een resultaat dat vertrouwen biedt voor de toekomst, vindt Wesley Sneijder.

"Na alle commotie- die deels terecht was- is dit heel lekker", sprak de aanvoerder na het duel. De grote vraag is hoeveel de zege waard is en wat het ware gezicht is van Oranje. "Deze zege zegt veel over het karakter dat in de ploeg zit", vindt Sneijder. "Want het is echt niet makkelijk om tegen Spanje te spelen met in je achterhoofd het resultaat van afgelopen zaterdag. Die druk neem je toch mee."

"We hebben het deze wedstrijd prima ingevuld", vervolgt de middenvelder van Galatasaray. "Hoe het kan dat het verschil met zaterdag zo groot was? Voor mij is het heel simpel: we hebben gewoon een goede ploeg. Tegen een team dat ook wil voetballen, zoals Spanje, is het dan makkelijker voetballen dan tegen een team dat zich massaal ingraaft op eigen helft. We hebben dit duel optimaal gebruik gemaakt van de ruimtes die er lagen."

Het Nederlands elftal komt nu pas in juni weer bij elkaar, als onder meer een uitwedstrijd tegen Letland in de EK-kwalificatie op het programma staat. "Elke zege geeft vertrouwen, maar zeker een overwinning op een topland als Spanje", vindt Sneijder. "Deze wedstrijd, dit gevoel, moeten we meenemen naar juni."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen