Eredivisie-duo stunt met Kaapverdië bij Portugal

31 maart 2015, 23:51

Portugal greep zondag met een 2-1 thuiszege op Servië de koppositie in zijn EK-kwalificatiepoule, maar twee dagen later is het al weer gedaan met de vreugde in het Zuid-Europese land. De ploeg van bondscoach Fernando Santos ging dinsdag, weliswaar in een oefenwedstrijd, voor eigen publiek in Estoril met 0-2 onderuit tegen Kaapverdië.

Beide doelpunten vielen in de eindfase van de eerste helft. Odaïr Fortes opende in de 38ste minuut met enig fortuin de score. De speler van het Franse Reims zag zijn voorzet vanaf de rechterflank via de onderkant van de lat in het doel vliegen. Vijf minuten later tikte Gêgê van dichtbij de 0-2 binnen na een vrije trap. Portugal eindigde het duel ook nog eens met tien man, André Pinto kreeg na een uur spelen een directe rode kaart voor het neerhalen van de doorgebroken Héldon. Al met al was de winst van Kaapverdië niet eens onverdiend. Het gaf achterin weinig weg en was voorin scherp in de afwerking, terwijl Portugal amper kon overtuigen.

Portugal staat zevende op de FIFA-ranking, Kaapverdië is de nummer 38 van het mondiale klassement. Cristiano Ronaldo ontbrak bij de Portugezen, bij de bezoekers hadden Excelsior-speler Toni Varela en Jeffrey Fortes van FC Dordrecht een basisplaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen