Vermeer nog altijd zonder tegendoelpunt in Oranje

1 april 2015, 00:01

Cijfermatig is Kenneth Vermeer en het Nederlands elftal een gouden combinatie. Tegen Spanje kwam de keeper voor de vijfde keer in actie voor de nationale ploeg en opnieuw hield hij zijn doel schoon. Dat lukte hem ook in zijn vorige vier optredens in Oranje. Vermeer is hierdoor al 405 minuten zonder tegengoal.

"Weer de nul, dat klopt", glimlacht hij. "Dat is heel mooi." Het zat Vermeer niet tegen in de wedstrijd tegen Spanje, want de bezoekers wisten meerdere prima kansen niet te benutten. De grootste kans was voor Pedro, die na een fout van Bruno Martins Indi alleen voor Vermeer kwam te staan. De aanvaller van FC Barcelona kapte de doelman uit, maar liggend op de grond wist Vermeer de bal nog met zijn hand weg te slaan. "Ik lag precies in zijn lijn. Hij wilde de bal nog wegtikken, gelukkig kon ik erbij." De redding leverde Vermeer een staande ovatie op in de ArenA. Een mooi moment voor een doelman, maar de Feyenoorder blijft kalm. "Ik kende geen twijfel toen ik hoorde dat ik zou spelen."

Toch was het alweer even geleden dat Vermeer mocht keepen in het Nederlands elftal, zijn laatste interland was op 7 juni 2013 tegen Indonesië. Onder Hiddink kreeg hij, tot deze wedstrijd tegen Spanje, nog geen kans. "Het was een poos geleden dat ik gespeeld had", weet hij. "Of ik nu tweede of derde keeper ben, achter Jasper Cillessen? Dat weet ik niet. Tegen Mexico keepte Tim Krul, Jasper speelt tot dusver alles in de kwalificatie. Voor mij is nu niet veel veranderd. Ik benaderde deze wedstrijd ook zoals ik dat normaal ook doe."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen