Klaassen: "Deze avond had ik niet willen missen"

Ger
1 april 2015, 08:23

Hoewel Davy Klaassen tegen Spanje pas zijn tweede interland speelde, blonk de middenvelder uit in het shirt van Oranje. De Ajacied maakte ruim een jaar geleden zijn debuut als invaller in het met 2-0 verloren oefenduel met Frankrijk. Dinsdagavond acteerde hij tegen de Europees kampioen desondanks als een gearriveerde kracht.

Met de 2-0 beloonde Klaassen zichzelf voor een goede wedstrijd. "Het ging best lekker. Vooral over mijn eerste helft kan ik wel tevreden zijn. Het was een beetje zoals we met Ajax vorig seizoen Barcelona benaderden", verwijst Klaassen in gesprek met het ANP naar de spectaculaire zege van zijn club (2-1). "Dat tempo kan je geen negentig minuten volhouden. In de tweede helft hadden we het ook moeilijk. Ik speelde toen ook minder."

Vanaf een skybox in de ArenA zag Ajax-trainer Frank de Boer dat de jonge international als aanvallende middenvelder in staat is om in de buurt van zijn spits te komen. "Ik denk dat hij dat wel weet", aldus Klaassen, die bij zijn club de laatste weken vaak vlak voor de defensie moet spelen. "Ik speel het liefst aanvallend, maar voetbal ook waar het team mij nodig heeft. En ik ga echt niet tegen de trainer zeggen waar ik moet spelen."

Klaassen was aanvankelijk niet eens opgenomen in de voorselectie van Oranje voor de duels met Turkije en Spanje. Twee weken geleden, na afloop van een competitieduel met sc Heerenveen, maakte hij van de gelegenheid gebruik om te benadrukken dat hij echt geen last heeft van een buikblessure. "Gelukkig ben ik weer pijnvrij, want ik had deze avond niet willen missen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen