Rapport van het Nederlands elftal tegen Spanje

1 april 2015, 11:30

Chagrijn maakte dinsdag in de Amsterdam ArenA plaats voor optimisme. In de oefenwedstrijd tegen Spanje kreeg Oranje, dat lijkbleek uitgeslagen was door de recente resultaten in de EK-kwalificatie, eindelijk weer kleur. De meeste internationals die tegen Spanje de kans kregen om zichzelf te bewijzen, grepen deze mogelijkheid met beide handen aan. Het rapport van een bijzondere avond voor Oranje.

Kenneth Vermeer: 7,5

Jasper Cillessen is al ruim een jaar min of meer onomstreden in Oranje, maar waarom eigenlijk? Kenneth Vermeer toonde tegen Spanje aan dat hij ook een uitermate geschikte doelman voor de nationale ploeg is. Met name zijn redding op de kans van Pedro, na een half uur, was fraai.

Jetro Willems: 5,5

Bruno Martins Indi: 6,5

Defensief prima, opbouwend bij vlagen zwak. Maar Bruno Martins Indi deed geen gekke dingen en dat Oranje de nul hield tegen Spanje, was zeker ook zijn verdienste.

Stefan de Vrij: 7,5

Ron Vlaar ontbrak, maar Stefan de Vrij toonde tegen Spanje aan dat hij uit kan groeien tot de nieuwe defensieve steunpilaar van Oranje. Gesterkt door zijn fraaie goal speelde de verdediger van Lazio een uitstekende wedstrijd. Hij kwam vele malen beter voor de dag dan tegen Turkije.

Daryl Janmaat: 7

Daley Blind: 8

Het grote verschil in de wedstrijd tegen Turkije zat hem voor Oranje in de invulling van het middenveld. Op de plek waar zaterdag Nigel de Jong stond, speelde nu Daley Blind. De speler van Manchester United was uitstekend op dreef. Hij hield het tempo hoog, was goed in de combinatie en won belangrijke duels. Dit willen we vaker zien van de oud-Ajacied.

Davy Klaassen: 7,5

Wesley Sneijder: 7

Tegen Turkije was Sneijder met afstand de beste Oranje-speler op het veld. Dat was tegen Spanje niet zo, maar dat kwam vooral omdat zijn teamgenoten nu een veel hoger niveau haalden. Sneijder was wel weer 'gewoon' goed en speelde als een echte aanvoerder.

Memphis Depay: 7,5

Klaas-Jan Huntelaar: 6

Kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. Klaas-Jan Huntelaar ondervond tegen Spanje waarom collega Robin van Persie het vaak ook zo lastig heeft in de punt van de aanval bij Oranje.

Luciano Narsingh: 5,5

Mocht in de basis beginnen, maar kon niet echt mee met het niveau. Met zijn snelheid en voorzet heeft Narsingh alles in zich om een uitstekende rechtsbuiten te worden, maar voorlopig gaat er nog meer mis dan goed bij de PSV'er. Waarom hij de voorkeur kreeg bij Quincy Promes, in topvorm bij Spartak Moskou, is niet duidelijk.

Georginio Wijnaldum: 6

Jonathan de Guzman, Bas Dost en Ibrahim Afellay kwamen allen in de laatste twintig minuten in het veld en speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen