Munsterman maakt per direct ruimte bij FC Twente

1 april 2015, 17:13

Het was al bekend dat hij na het seizoen het voorzittersstokje zou overdragen aan Aldo van der Laan, maar Joop Munsterman heeft besloten om per direct af te treden bij FC Twente. De preses van de Tukkers draagt zijn werkzaamheden met ingang van 1 april over aan zijn opvolger Van der Laan.

Op de officiële website van Twente geeft Munsterman tekst en uitleg over de situatie. "Vanaf het moment dat ik in oktober mijn vertrek als statutair directeur aankondigde en in januari tijdens de nieuwjaarsreceptie ook bekend maakte de voorzittershamer over te gaan dragen, heb ik me gericht op een goede overdracht van mijn taken, werkzaamheden en overige lopende zaken waar ik bij betrokken ben", aldus de vertrekkende voorzitter. "Dat heb ik gedaan in een fase waarin de club druk bezig is de noodzakelijke maatregelen te nemen die moeten leiden tot het financiële herstel."

Er was geen andere mogelijkheid, geeft Munsterman aan. "Voor FC Twente is het nu het beste als de huidige bestuurders in alles de ruimte hebben om het beleid richting de toekomst uit te voeren. Daarom heb ik aan mijn medebestuurders kenbaar gemaakt dat dit het juiste moment is om mijn werkzaamheden als voorzitter neer te leggen. Vanzelfsprekend wil ik al die fantastische supporters bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun in de afgelopen twaalf jaar. Ik wens eenieder binnen FC Twente succes en al het goede voor de toekomst. Dat verdient deze mooie club", besluit de geboren Enschedeër.

Van der Laan heeft begrip voor het besluit van Munsterman. "Joop heeft al zijn werkzaamheden inmiddels overgedragen. We snappen zijn beslissing en danken hem alvast voor zijn jarenlange inzet. We zullen op een later moment op gepaste wijze afscheid van hem nemen."

Onder het bewind van Munsterman boekte Twente fraaie successen, met het grijpen van de landstitel in 2010 als absolute hoogtepunt. Na deze torenhoge piek zakten de Tukkers echter weg, vooral op financieel gebied. Door de geldproblemen worstelt Twente in categorie 1 van de KNVB en kreeg de club drie punten in mindering. De rol van Munsterman was door deze perikelen al een tijdje uitgespeeld.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen