Overmars: "Milik bewijst dit seizoen al van waarde te zijn"

1 april 2015, 17:55

Ajax maakte vandaag (woensdag) de langverwachte contractverlenging van Arek Milik officieel. Algemeen directeur Marc Overmars is verheugd met het feit dat de Poolse spits zich tot en met de zomer van 2019 aan de Amsterdamse club heeft verbonden. "Ik volgde hem vóór zijn komst naar Ajax al meerdere jaren. Arek is een talentvolle international en met zijn 21 jaar nog een jonge jongen."

Eigenlijk kon Ajax niet om het lichten van de optie in de huurovereenkomst van de spits heen, aangezien Milik dit seizoen als huurling maar liefst 23 doelpunten wist te maken in 33 officiële optredens. "Hij heeft stappen gemaakt en wij verwachten dat hij progressie blijft boeken. Hij heeft vertrouwen gekregen en hij is daar op de juiste wijze mee omgegaan", zegt Overmars over de Pool. "Hij heeft een bepaalde drive, de wil om het maximale eruit te halen. Hij heeft dit seizoen al bewezen van waarde te zijn, kijk maar naar de statistieken."

Door de contractondertekening kan Ajax nog lang van Milik genieten. "Nu huren we hem nog van Bayer Leverkusen, maar vanaf 1 juli is hij helemaal Ajacied. Een maand geleden namen we definitief het besluit om de optie te lichten. Bij de huurovereenkomst zat een optie tot koop en een contract voor drie seizoenen. Wel hebben we besloten hem nu een vierjarige aanbieding te doen. Net als met de andere spelers die we als 'kernspelers' voor de komende jaren zien", aldus Overmars.

In een eerder stadium liet Ajax spelers als Davy Klaassen, Ricardo van Rhijn, Jasper Cillessen en Joël Veltman al hun contract verlengen. "We zijn blij dat Arek met ons voorstel akkoord is gegaan. Die oplossing die we vorig jaar met Leverkusen bereikten was voor ons dus perfect."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen