Kane genomineerd voor eretitel: unieke prestatie lonkt

1 april 2015, 19:16

Het kan momenteel niet op voor Harry Kane. De aanvaller van Tottenham Hotspur maakt dit seizoen indruk in de Premier League, bekroonde zijn debuut voor de nationale ploeg van Engeland afgelopen week met een doelpunt en is wederom in de race om tot speler van de maand verkozen te worden in de Premier League.

Het is een unieke situatie, aangezien Kane de vorige twee maanden, in januari en februari dus, ook al verkozen werd tot beste speler van de maand. In maart maakte de Spurs-aanvaller vijf doelpunten, waaronder een hattrick tegen Leicester City (4-3 winst) op 21 maart. Na 26 Premier League-optredens staat de doelpuntenteller bij de goaltjesdief al op negentien. Daarmee is hij gedeeld topscorer, samen met Diego Costa (Chelsea).

De pas 21-jarige aanvaller concurreert in de strijd om de eretitel met Gabriel Agbonlahor (Aston Villa), Francis Coquelin (Arsenal), Marouane Fellaini (Manchester United), Olivier Giroud (Arsenal) en Jordan Henderson (Liverpool). Wint Kane, dan is hij de eerste speler die het voor elkaar heeft gekregen om de onderscheiding drie keer achter elkaar in de wacht te slepen.

Kane is net teruggekeerd van zijn uitstapje met de Engelse ploeg, die in de interlandonderbreking in de EK-kwalificatiereeks met 4-0 won van Litouwen en in een oefeninterland met 1-1 gelijkspeelde bij Italië. Als invaller scoorde de spits tegen de Litouwers, tegen de Italianen maakte hij de negentig minuten voor de eerste keer vol bij The Three Lions.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen