Van Beek bijna weg bij Feyenoord: "Zó boos was 'ie"

Ger
2 april 2015, 14:16

Sven van Beek is dit seizoen een vaste waarde in het elftal van Feyenoord. De verdediger (20) zette onlangs, als beloning voor zijn ontwikkeling, zijn krabbel onder een contract tot medio 2018. Het had ook anders kunnen lopen voor de jongeling, die enkele jaren terug bijna was afgehaakt op Varkenoord.

Van Beek kreeg bij Feyenoord namelijk te horen dat hij een extra jaar in de B2 moest blijven spelen - en dat beviel hem allerminst. "Sven wilde stoppen, zó boos was 'ie. En als hij boos is, berg je dan maar. Dan komt het beste in hem naar boven", zegt zijn moeder Yvonne in het nieuwe Feyenoord Magazine. "Zodra Sven denkt dat alles loopt, wilde hij nog wel eens nonchalant worden en ging hij fouten maken", vult vader René aan. "Daarom heb ik hem vroeger ook nooit laten winnen als we een spelletje speelden."

Qua persoonlijkheid is de Feyenoorder het meeste gegroeid, vindt Renè van Beek. "Sven maken ze niet snel meer gek. Hij kent het klappen van de zweep en heeft een grenzeloos vertrouwen in zichzelf. Van jongs af aan heeft hij gezegd dat hij profvoetballer zou worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen