''Controversieel persoon' wil NAC overnemen, rol voor Pi-Air'

3 april 2015, 07:31

Hoop gloort voor het financieel geplaagde NAC Breda. Volgens onder meer BN De Stem wil Jan-Willem van Dijk, een zakenman uit Breda, de club overnemen. Hij zou de meerderheid van de aandelen, die in totaal elf miljoen euro waard zijn, willen kopen. Daarmee zou hij eigenaar en algemeen directeur worden.

De regionale krant voert 'goed ingevoerde bronnen binnen de club' aan als bron van het nieuws. Van Dijk zelf bevestigt dat hij eind vorig jaar gesproken heeft met de clubleiding. In zijn plannen speelt Pierre van Hooijdonk een rol, de oud-spits zou de nieuwe technisch directeur moeten worden. "Het klopt dat ik met Jan-Willem heb gesproken", zegt Van Hooijdonk. "Informeel en vrijblijvend. Ik heb nog geen 'ja' of 'nee' gegeven."

Overigens is Van Dijk geen onbekende bij NAC Breda. Hij stapte in augustus 2014 op als manager klanttevredenheid, commercie en communicatie, omdat hij botste met zijn collega's. "Ik wil niet meer tegen windmolens vechten. Dat heeft geen zin. Kennelijk ben ik een controversieel persoon. Voor mij is er geen weg meer terug", sprak hij destijds. Volgens de club was toen sprake van een 'onhoudbare situatie'.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen