Schöne weet: "Dit is voor Utrecht wedstrijd van het jaar"

3 april 2015, 14:17

Ajax moet zondag naar een stadion waar de ploeg het vrijwel altijd lastig heeft, namelijk de Utrechtse Galgenwaard. In de Domstad is de aversie tegen Ajax groot en dat uit zich vaak op het veld. De spelers van de thuisploeg zijn tot op het bot gemotiveerd om Ajax te verslaan, weet Lasse Schöne.

Schöne heeft met zijn club nog zes duels te spelen dit seizoen. Plek twee lijkt het hoogst haalbare, waardoor de situatie heel anders is dan de voorgaande jaren. "Toen stond alles in het teken van het naderende kampioenschap. Dat is nu anders, al moet je altijd blijven hopen en de moed erin houden. Er zijn gekkere dingen gebeurd. Maar laten we lekker naar onszelf kijken en die laatste duels winnen", zegt hij op Ajax.nl.

"Dat is al moeilijk genoeg, want het uitduel bij FC Utrecht is zeker geen abc'tje voor ons", weet hij. "Wedstrijden in De Galgenwaard zijn altijd heel beladen. Het is voor FC Utrecht de wedstrijd van het jaar en vrijwel altijd is het ook hun béste wedstrijd van het jaar. Er staan meer dan drie punten op het spel en dat vind ik wel leuk."

Schöne vindt dat Ajax het aan zijn stand verplicht is om de tweede plek veilig te stellen. "We staan er goed voor. De overige wedstrijden kunnen we proberen dit team beter te laten voetballen, zodat we begin volgend seizoen niet beginnen zoals nu, maar dat we een stapje verder zijn. Het is niet moeilijk om de motivatie te vinden. We hebben nog zes leuke wedstrijden voor de boeg en we willen voor onszelf het seizoen goed afsluiten. Zodat we met een goed gevoel de vakantie ingaan. Dat kunnen we bereiken door goed te spelen én te winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen