De Boer mikt zonder Sinkgraven op eerste zege in Utrecht

3 april 2015, 15:55

In de Galgenwaard komt Frank de Boer liever niet. Sinds hij trainer van Ajax is, won hij in de Eredivisie nooit in het stadion van FC Utrecht. Aan die opvallende reeks hoopt de coach komend weekend een eind te maken. "De eerste overwinning komt steeds dichterbij. Laten we hopen dat het zondag gebeurt."

Ajax heeft het altijd lastig in Utrecht, weet De Boer. Hij heeft daar wel een verklaring voor. "Voor Utrecht is dit de wedstrijd van het jaar. Sinds het speelschema bekend is, verheugen ze zich daar al op deze wedstrijd. Net zoals dat altijd bij ADO gebeurt. Bovendien hebben ze zich er dankzij de interlandbreak twee weken op kunnen voorbereiden. We weten wat ons te wachten staat", blikt hij bij Ajax TV vooruit op het duel van zondag.

De Boer moet die eerste zege in de Galgenwaard zien te boeken zonder Daley Sinkgraven, hij is onvoldoende hersteld van een liesblessure. Achter de naam van Nick Viergever staat nog een vraagteken, hierdoor zit Kenny Tete bij de voorlopige wedstrijdselectie. Gevolg daarvan is dat hij vrijdag niet in actie kan komen voor Jong Ajax in de Jupiler League. "Dat is sneu voor Kenny, want als Viergever het uiteindelijk wel haalt zal hij tegen FC Utrecht waarschijnlijk op de tribune zitten. Maar we kunnen geen risico nemen", zegt De Boer.

Naast Sinkgraven en mogelijk Viergever ontbreekt ook Arek Milik bij Ajax tegen FC Utrecht, de spits liep tijdens een wedstrijd met de nationale ploeg van Polen een knieblessure op. De Boer: "Dat we hem moeten missen is uiteraard een aderlating. Hij is de enige speler die niet fit is teruggekeerd na de interlandperiode."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen