Rutten acht Gudelj klaar voor top: "De leider van AZ"

4 april 2015, 09:16

Nemanja Gudelj is hoogstwaarschijnlijk bezig aan zijn laatste maanden als speler van AZ. De middenvelder staat naar verluidt in de belangstelling van PSV, dat de aanvoerder van de Alkmaarse formatie als mogelijke vervanger van Georginio Wijnaldum ziet. Fred Rutten zou een dergelijke stap van AZ naar PSV logisch vinden. De Feyenoord-coach stelt dat Gudelj klaar is voor een topclub in Nederland.

De coach van de Rotterdammers neemt het zondag met zijn team op tegen het AZ van Gudelj, die op het middenveld te maken krijgt met Jordy Clasie van Feyenoord. Op de vraag welke speler Rutten beter vindt, heeft de coach geen antwoord. "Het zijn totaal andere types", legt hij uit in De Telegraaf. "Jordy kan heel goed intercepties maken. Voor het één-tegen-éénduel begint, kan hij al de bal hebben. Gudelj gaat lijfelijk het gevecht aan. Daarbij is Gudelj ook wat offensiever."

Rutten denkt dat Gudelj klaar is voor een club uit de Nederlandse top. "Toen hij als jong talent nog bij de beloften van NAC speelde, is hij me al opgevallen. Hij heeft een aantal basiskwaliteiten en een karakter waardoor hij opvalt. Ja, hij is de leider van AZ, een heel belangrijke pion voor die ploeg", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen