Gretige Janssen: "Afkeer van Ajax bij Utrecht is extreem"

4 april 2015, 09:56

Drie punten. Dat is wat FC Utrecht volgens Willem Janssen nog nodig heeft om zeker te zijn van directe handhaving in de Eredivisie. De middenmoter is bezig aan wisselvallig seizoen, waarin knappe zeges in rap tempo afgewisseld worden met teleurstellende nederlagen. Komende zondag komt aartsvijand Ajax op bezoek in de Galgenwaard, en dat is voor de fans van Utrecht de wedstrijd van het jaar en voor de ploeg van Robby Alflen de mogelijkheid om het blazoen weer op te poetsen. 

Janssen weet een overwinning op Ajax in Utrecht groots wordt gevierd. "Het is een schitterende kans om het teleurstellende seizoen wat glans te geven", zegt de aanvoerder in Telesport. "Het duel met Ajax leeft hier ongelooflijk. Zo extreem heb ik de afkeer tegen Ajax bij geen van mijn eerdere clubs (Roda JC en FC Twente) meegemaakt. De afgelopen week kreeg ik geregeld de vraag of ik er klaar voor ben. En dat ben ik, want we hebben naar onze fans toe iets goed te maken. Qua resultaat is het publiek in de Galgenwaard niet echt verwend. Aan spektakel geen gebrek, maar aan punten wel. Tegen Ajax willen we amusement bieden én een klinkende uitslag neerzetten."

Vorige week werd bekend dat Utrecht-coach Robby Alflen na dit seizoen stopt als hoofdtrainer. "Soms zie je dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat als een trainer bekendmaakt dat hij weggaat. Dus wat dat betreft komt Ajax precies op tijd. Als je nu nog zes potjes hebt waar geen mooie affiches tussen zitten, ben je toch eerder geneigd naar volgend seizoen te kijken. We hebben met zijn allen gezegd – en de trainer voorop – dat we mooi gaan afsluiten. Het besef dat we tegen Ajax iets moois kunnen neerzetten, is er", besluit Janssen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen