Janmaat treft Advocaat: "Is een soort Feyenoord-Ajax"

4 april 2015, 14:17

In de Engelse Premier League zijn de ogen vooral gericht op de kraker tussen Arsenal en Liverpool, maar ook in het rechtterijtje staat er een interessant duel op de rol. Het Sunderland van Dick Advocaat neemt het in de Tyne-Wear derby op tegen rivaal Newcastle United, waar Daryl Janmaat de rechtsback is. De verdediger kijkt uit naar de ontmoeting met Advocaat en weet hoe belangrijk de wedstrijd is voor de fans van beide teams.

"Neem van mij aan dat die partij leeft. Het gaat al dagenlang over niets anders meer hier", weet Janmaat. "Wij hebben iets goed te maken na de nederlaag in december tegen Sunderland. Daar waren de supporters echt ziek van. Ik kijk erg uit naar de wedstrijd. Wij willen op de ranglijst nog stijgen, Sunderland knokt tegen degradatie. Er speelt dus van alles", vertelt hij aan het AD.

Janmaat treft met Advocaat iemand die net als hij uit Den Haag komt. "Ja, Dick is net als ik een Hagenaar. Een geweldige trainer natuurlijk. Sinds zijn komst staan de kranten vol. Het geeft de wedstrijd nog een beetje extra. Ook Tim Krul komt uit Den Haag. Een Haagse strijd in de derby, heel apart."

De rechtsback kwam afgelopen zomer over van Feyenoord en doet het uittekenend in Engeland. Bij Newcastle is hij een zekerheidje in de achterhoede. "Het is pas mijn eerste seizoen in de Premier League. Maar ik mag niet ontevreden zijn. Ik heb vanaf de eerste dag alles gespeeld. Ik voel me echt thuis bij Newcastle United. De beleving van onze supporters is mooi om mee te maken, al was ik bij Feyenoord natuurlijk al iets gewend. Ook daarom willen we zondag gewoon winnen van Sunderland. Dat zijn wij na de nederlaag in december ook aan ze verplicht. Zondag is het een soort Feyenoord-Ajax.''

De wedstrijd in Sunderland begint morgen (zondag) om 17.00 uur.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen