Dordrecht-aanwinst: "Ben niet makkelijk in de omgang"

4 april 2015, 16:02

Michael Chacon stond bij sc Heerenveen te boek als een groot talent, maar slaagde er niet in door te breken in de hoofdmacht van de Friezen. En dat terwijl het elftal van Heerenveen de laatste jaren juist bol staat van de spelers uit de eigen jeugdopleiding. De middenvelder, die na dit seizoen verkast naar FC Dordrecht, legt in de Leeuwarder Courant uit waar het mis is gegaan met hem.

"Ik kreeg het verwijt onprofessioneel te zijn, kwam soms te laat en gaf trainers te vaak een weerwoord. Ik bén ook niet makkelijk in de omgang. Maar stel dat ik wel professioneel was geweest, zou dat mijn kansen dan hebben vergroot? Ik denk dat de situatie er niet door was veranderd", denkt hij.

De middenvelder wist onder Marco van Basten en Dwight Lodeweges niet door te breken. "Ik had het er moeilijk mee", geeft hij toe. "Mijn moeder, met wie ik op mijn zesde van Colombia naar Nederland emigreerde, vond het zelfs nog lastiger. Er kwam interesse van Dordrecht, maar tot een verhuur kwam het niet. Terwijl ik zo graag de kans had gehad om me ergens anders te laten zien. Geef me die kans, dacht ik. Verhuur me." Volgend seizoen gaat hij dus alsnog aan de slag bij De Schapenkoppen. "Het gevoel ergens bij te horen is echt belangrijk. Ik voel me niet te groot voor de eerste divisie, mocht het zover komen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen