Inter stelt weer teleur, Milan en Lazio boeken zege

4 april 2015, 16:56   Bijgewerkt: 4 april 2015, 17:34

Internazionale is er voor de vijfde speelronde op rij niet in geslaagd drie punten te pakken in de Serie A. De gevallen topclub uit Milaan bleef zaterdag in het eigen Stadio Giuseppe Meazza steken op een 1-1 gelijkspel tegen hekkensluiter Parma. De eveneens kwakkelende stadgenoot AC Milan scoorde wel een driepunter, bij middenmoter Palermo werd met 1-2 gewonnen. Lazio zegevierde met 1-3 bij Cagliari en blijft daardoor volop in de race voor de tweede plaats.

Met een nederlaag bij Sampdoria werd Inter twee weken geleden de interlandbreak ingestuurd. Het verlies in Genua volgde op een thuisnederlaag tegen Fiorentina en remises tegen Napoli (uit) en Cesena (thuis). Laatstgenoemde ploeg knokt nota bene tegen degradatie. Bij de hervatting van de Serie A, vanwege Pasen een volledige speelronde op zaterdag, werd ook tegen hekkensluiter Parma gelijkgespeeld.

Fredy Guarin bracht Inter in de 25ste minuut nog wel aan de leiding met een van richting veranderd afstandsschot. Na de goal trok Parma het initiatief naar zich toe en dat resulteerde op slag van rust in de gelijkmaker van Andi Lila. De Albanees kopte raak uit een voorzet van Silvestre Varela. Inter blijft door het verlies tiende in de Serie A en lijkt Europees voetbal al te kunnen vergeten. De formatie van coach Roberto Mancini heeft 38 punten, acht minder dan nummer zes Fiorentina, dat later op de avond bovendien nog tegen Sampdoria speelt.

Lazio zegevierde met Stefan de Vrij en Edson Braafheid bij de eerste elf op Sardinië met 1-3 over Cagliari. Miroslav Klose brak na een half uur de ban, groeibriljantje Felipe Anderson stond met een actie op de rechterflank aan de basis van de goal. Kort na rust werd het door toedoen van Marco Sau - hij scoorde met een mooie volley - weer gelijk, maar in het laatste half uur stelde Lazio orde op zaken. Lucas Biglia benutte in de zestigste minuut een penalty. Zeven minuten later meldde de Argentijn zich weer bij de stip, ditmaal na een overtreding van en een rode kaart voor Modibo Diakité, deze keer schoot hij echter over. Na ook nog een afgekeurde treffer van Lazio werd het in blessuretijd alsnog 1-3, dankzij een rake vrije trap van Marco Parolo.

Lazio blijft door de winst in het spoor van stadgenoot en nummer twee AS Roma, dat eerder op de dag de topper tegen Napoli met 1-0 won. Lazio bezet met 55 punten de derde plaats, Roma heeft er één meer. De tweede plek levert aan het einde van het seizoen rechtstreekse deelname aan de Champions League op, terwijl de nummer drie een voorronde moet spelen om in de groepsfase van het miljoenenbal te kunnen komen. Sampdoria (48 punten), Napoli (47) en Fiorentina (46) zijn de voornaamste kandidaten voor de vierde positie. Sampdoria en Fiorentina staan later op de avond, om 18.30 uur, tegenover elkaar in Florence.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen