Stevens onderuit bij Wolfsburg, Dost scoort niet

4 april 2015, 17:24   Bijgewerkt: 4 april 2015, 17:49

Huub Stevens heeft met VfB Stuttgart de overwinning van voor de interlandperiode op Eintracht Frankfurt geen vervolg weten te geven. Vanmiddag (zaterdag) ging de hekkensluiter op bezoek bij nummer twee VfL Wolfsburg met 3-1 onderuit. Bas Dost kwam bij de thuisploeg niet tot scoren. Goed nieuws voor Stuttgart is dat laagvlieger Hamburger SV eveneens geen punten overhield aan speelronde 27. De nummer zestien van de Bundesliga verloor kansloos met 4-0 van Bayer Leverkusen.

Even leek het er bij Wolfsburg op dat Stuttgart een punt of meer zou grijpen bij de nummer twee van de competitie. Kort voor de pauze scoorde Martin Harnik namelijk de 1-1 op aangeven van oud-FC Groningen-aanvaller Filip Kostic. Vier minuten daarvoor was de formatie van Dieter Hecking via Ricardo Rodriguez op voorsprong gekomen. Hij scoorde vanaf de strafschopstip. 

De treffer van Harnik betekende een 1-1 ruststand, waardoor Stuttgart op koers lag om te stunten bij Wolfsburg. Na de pauze zette de thuisclub echter een tandje bij en scoorde het twee keer. Het was wederom Rodriguez die voor de 2-1 tekende, waarna invaller André Schürrle een kwartier voor het einde de beslissing aantekende. Het was voor de Duitser zijn eerste competitiegoal voor Wolfsburg. Dost speelde de hele wedstrijd mee, maar kwam wederom niet tot scoren.

Borussia Mönchengladbach is hard op weg om een ticket voor de Champions League te bemachtigen. De nummer drie van de Bundesliga won vanmiddag met 1-4 van nummer 1899 Hoffenheim, dat via Sven Schipplock nog wel de leiding had genomen. Max Kruse, Patrick Herrmann (twee) en Nando Raffael hielpen Gladbach daarna aan een relatief eenvoudige uitzege.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen